Magyarul kívánt kellemes húsvéti ünnepeket a Hargita megyei rendőrparancsnok

Magyar nyelven is kellemes húsvéti ünnepeket kívánt Hargita megye lakóinak nagypénteken a megyei rendőrparancsnok. Radu Sandu Moldovan üdvözletét a rendőrség honlapján tették közzé.

A parancsnok a román rendőrség napján (március 25-e) a beosztottjainak és a megye lakóinak is üzent. Utóbbiakat arról biztosította, hogy a rendőrség a küldetése teljesítéséhez szükséges szervezeti kapacitással és emberi erőforrásokkal rendelkezik.

Miután megköszönte kollégái munkáit, Radu Sandu Moldovan előbb a március 25-i ortodox ünnep, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján fogalmazta meg jókívánságait, majd a „katolikusoknak” kívánt kellemes húsvéti ünnepeket román és magyar nyelven.

A Hargita megyei rendőrparancsnoknak egyébként vitatott múltja van. A kommunizmus idején elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló intézmény (IICCR) korábban feljelentette a legfőbb ügyészségen, mert adataik szerint Radu Sandu Moldovan 1985 és 1991 között, a csíkszeredai milícia bűnügyi osztályának nyomozó tisztjeként hivatali tisztségével visszaél­ve, önkényes, embertelen és megalázó módon folytatta a kihallgatásokat.

Rendőrparancsnoki megbízatása során is érték különböző vádak. Ezek szerint Radu Sandu Moldovan a Hargita megyei famaffia védelmezője. A parancsnok mindezeket a vádakat tagadta. 

Kimaradt?