Hosszú kocsisorok kígyóznak Nagylaknál

Órákon keresztül kell várakozni egyes határátkelőkön, a húsvét közeledtével sokan jönnek haza külföldről. Hosszú sorok alakultak ki a nagylaki és a petei átkelőknél pénteken – figyelmeztet a határrendőrség.

Nagylaknál a magyar oldalon több mint egy órán át kell várakozni a Romániába való átlépésre. A Digi24 hírtelevízió tájékoztatása szerint a Csengersima-Pete átkelőnél is már legkevesebb két órát kell várakoznia annak aki belépne az országba: több tucat autó gyűlt fel a reggel óta. A hazatérők többsége külföldön munkát vállaló személy, akik most néhány napos szabadságra térnek vissza. Olasz, német, spanyol rendszámú gépkocsikkal várakoznak a belépésre.

A határrendőrség értesítése szerint ugyanakkor a román-bolgár határon levő Giurgiu-Rusei átkelőnél is 5 kilométeres kamionsor volt reggel. Ez esetben a Barátság hídon végzett javítási munkálatoknak, illetve a bulgáriai határon megszigorított ellenőrzéseknek tudható be a torlódás.

Hivatalos adatok szerint közel ötmillió román vendégmunkás dolgozik külföldön. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy minden ötödik román állampolgár a határon túl keresi a megélhetési lehetőséget. Jelentős részük az ünnepekkor hazalátogat, így ilyenkor akár több órás várakozásra is lehet számítani az országba való belépéskor.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?