Nő az Arad megyei tanács létszáma

Két fővel több képviselő lesz a Arad megyei tanácsban a június 5-i helyhatósági választások után – közölte a Prefektúra.

A tájékoztatás szerint a demográfiai adatok változása miatt módosul néhány helyhatósági képviselő-testület létszáma, amelyek mindig az adott település, illetve megye lakosságának számától függnek, alapul pedig az Országos Statisztikai Hivatal 2016. január elsejei adatait veszik. Így az Arad Megye Tanácsa 33 tagú lesz a következő mandátumban, szemben a 2012–2016-os ciklus 31 tanácsosával.

A közgyűlésben jelenleg két mandátummal rendelkezik az RMDSZ, de az idei helyhatósági választásokon szeretne eggyel több helyet szerezni a szervezet. A magyar érdekvédelmi szövetség múlt szombati megyei küldöttgyűlésén a tanácsosi jelöltek közül Péró Tamás megyei ügyvezető elnök kapta a legtöbb voksot, Bölöni György jelenlegi megyei tanácsos lett a második, Lészay Ildikó nőszervezeti elnök pedig a harmadik. A listavezető – az alapszabályzat értelmében – a szervezet megyei elnöke, Faragó Péter lesz.

 

Kimaradt?