Csak téli gumikkal lehet közlekedni Csíkban

Megállás nélkül havazik szerda déltől Csíkszeredában – a 12 órakor szállingózni kezdő apró, sűrű hópelyhek immár egészen befödték a várost, s a környékre is fehér takaró került.

Délben induló, folyamatos havazás alá került szerdán Csíkszereda. Az apró szemű hóeséstől este 7 órára már fehérré változott a város.

A körforgalmakban fokozott óvatossággal közlekednek a csíkszeredai járművek. Az úttesten este 7-kor még nem okozott fennakadást a hó mennyisége, az éjszakai fagy miatt viszont nehéz reggelre számíthatnak a helyiek.

A Csíkszereda környékén közlekedők is hasonló időjárási viszonyokat jeleznek Facebookra feltöltött felvételeiken.

A közlekedést is nehezítő látásviszonyok miatt jelezzük: a Brassói úton, Zöld Péter utcával való útkereszteződésben a városba tartó sávon félbehagyott munkálatok vannak. A vasútállomás fele kitérő autóknak egyből a belső sávra kell hajtaniuk, és emiatt veszélyessé vált a közlekedés ezen a szakaszon.

Mint korábban megírtuk, sárga jelzésű riasztás adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat eső, havas eső és havazás miatt kedden. A figyelmeztetés szerda reggel 8 órától csütörtök délelőtt 11 óráig érvényes, az ország központi, északi, észak-keleti és dél-nyugati részére vonatkozik. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?