A hatodik lesz a legjobb Trónok harca évad

A népszerű fantasyszéria április 24-én érkező hatodik szezonjáról már eddig is sokkal több minden szivárgott ki, mint amit az alkotók közölni akartak volna. A hatodik évad közeledtével a Trónok harca-rajongók elkezdtek aggodalmaskodni, hiszen a széria történései az előző szezonban utolérték a sorozat eredetijéül szolgáló, George R.R. Martin által írt regényt.

Már jó ideje világos, hogy Martin nem tudja olyan ütemben megírni folyamatban lévő regényciklusának, A tűz és jég dalának soron következő darabját, mint amilyen gyorsan a széria évadjai készülnek. Papíron ugyanis eddig öt Trónok harca-opuszt olvashattak a rajongók: a Trónok harcát, a Királyok csatáját, a Kardok viharát, a Varjak lakomáját és a 2011-ben megjelent Sárkányok táncát.

További két könyv, a The Winds of Winter és az A Dream of Spring van még tervbe véve. Előbbin állítólag az író már dolgozik, de egyértelmű volt, hogy nem tudja időben befejezni a regényt, így a sorozat alkotói most először, a hatodik évad cselekményében szakadtak el a sokak által bálványozott forrásműtől. Így érthető és nem teljesen megalapozatlan a rajongók félelme: attól tartanak, az eddigi Trónok harca-részek csak George R.R. Martin zsenije miatt voltak olyan jók, most azonban, nélküle erős hanyatlásnak indul kedvenc szériájuk.

David Benioff és Dan Weiss, a sorozat ötletgazdái, executive producerei és forgatókönyvírói egy személyben azonban nemrégiben adott nyilatkozatukkal igyekeztek mindenkit megnyugtatni. „Egyáltalán nem azért, hogy hájpoljuk, de a most következő évadban egyetlen gyenge epizód sem lesz. Mindig szokott lenni egy-két olyan rész, ami miatt egy kicsit idegesek vagyunk, mert végül mégsem úgy sikerült, ahogy reméltük – ám ezúttal nincs ilyen. Nagyszerűek a rendezőink is, akik kiváló operatőrökkel egészültek ki. Már írás közben úgy gondoltuk, hogy ez lehet az eddigi legerősebben sikerült évadunk, aztán a végeredmény még annál is jobb lett, mint amit reméltünk. (…) Most, hogy már láttam egymás után az egészet, az az érzésem, hogy ez a legjobb, amit valaha letettünk az asztalra. És egyúttal ez az a szezon, amire a legbüszkébb vagyok, mert ezt volt a legnehezebb megcsinálni” – mondta Benioff.

Persze mindig gyanús, ha egy alkotó a saját munkáját dicséri, de David Benioff és Dan Weiss elég hiteles arcoknak számítanak - írja az tvgo.hu, így minden reményünk meglehet rá, hogy az április 24-én érkező folytatás valóban ütni fog.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?