A járókelők mentettek ki egy fiatalembert égő autóból

Két járókelő mentett ki egy 19 éves sofőrt égő autóból Piteşti bejáratánál - tájékoztat a Mediafax. A baleset szombat reggel történt.

Az alig két hónapja vezető fiatalember egy figyelmetlen előzés miatt egy étterem kerítésének hajtott, az ütközésben kigyulladt autója, ő pedig a gépkocsiban rekedt. Életét két arra haladó mentette meg, akik kiemelték a fiatalembert a lángokban álló gépkocsiból.

A helyszínre kiérkező tűzoltók oltották el a tüzet, a sofőrt súlyos sérülésekkel a rohammentősök az Argeş megyei kórházba szállították.

A Mediafaxnak egy helybeli elmondta, megpróbálta eloltani a lángokat, mielőtt a tűzoltók a helyszínre értek volna: "Robbanást hallottam, miután vettem a poroltót és odamentem az autóhoz. A lángok a motorháztetőből jöttek. 4-5 vödör vizet én is ráöntöttem a tűzre, amelyet végül a kiérkező tűzoltók oltottak el. Két járókelő emelte ki az áldozatot az autójából, aki bent rekedt a kocsiban".

A megyei rendőrkapitányság szóvivője, Mădălin Zamfir elmondta, a sofőr nem volt alkoholos befolyás alatt a balesetkor. Hozzátette, a balesetet az okozta, hogy a fiatalember az útviszonyokhoz képest gyorsan hajtott.

Kimaradt?