Interdiszciplináris konferenciát szervez a BBTE

Pénteken és szombaton BBTE Szakkollégiumi Nyílt Napok néven interdiszciplináris műhelykonferencia zajlik a Babeş–Bolyai Tudományegyetem és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet közös szervezésében.

A konferencia célja a tudományos kutatási eredmények interdiszciplináris bemutatásának gyakorlása, a BBTE keretében történő tehetséggondozási tevékenységek eredményeinek bemutatása, illetve a különböző szakterületek hallgatói közti párbeszéd megteremtése. A rendezvény előzménye egy két modulos előadástechnika-képzés, amelyet 2015. őszén rendezett a Magyar Tagozat vezetősége az egyetemi hallgatók számára.

A konferenciára meghívott előadók plenáris előadását követően a rendezvény műhely-tevékenységekkel folytatódik. A résztvevő hallgatók kutatási területükön rövid vitaindító előadásokat mutatnak be, melyet hosszabb moderált beszélgetés/vita követ az adott témában. A tervek szerint a munka több párhuzamos műhelyben folyik, melyekben különböző szakterületű hallgatók vesznek részt az előzetes beosztás alapján.

A konferencián bemutatásra kerülő előadások kivonatai elérhetők a rendezvény honlapján, a rendezvény részletes programja itt érhető el.

A konferencián való részvétel ingyenes, amely tartalmazza a rendezvény ideje alatti ellátásokat is. Helyszíne a Babeş–Bolyai Tudományegyetem főépülete. A rendezvény szervező partnere a Kolozsvári Magyar Diákszövetség.

Kapcsolódók

Kimaradt?