Ilyen lesz az időjárás március végéig Erdélyben

Az ország egyes régióiban a március közepén megszokottnál hidegebb időre kell számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat kéthetes előrejelzése szerint.

Erdélyt is érinti a lehűlés. A következő napokra a régióra a hőmérsékleti értékek ingadozása lesz jellemző: pénteken akár 4-5 fokra is lehűlhet nappal a levegő, míg 18-án ismét napos, melegebb időre, 11 fokos nappali átlaghőmérsékletre lehet számítani. Az éjszakai hőmérsékletek -5 és -2 fok között alakulnak.

Jelentősebb nappali és éjszakai lehűlés a hét utolsó napján és a következő hét első napján várható 5-6 fokos nappali és –5 fokos éjszakai átlaghőmérsékletekkel. Március 22-27. között enyhe felmelegedés következik, a tavasz első hónapjának végén pedig újra az évszaknak megfelelő, 10 fokos nappali átlaghőmérsékletekre lehet számítani. Az éjszakai hőmérsékletek is növekednek, a hónap végén –2 és 0 fok közötti átlaghőmérsékleteket jósolnak a meteorológusok. Erdélyben március végéig csapadék csak elvétve és nem számottevő mennyiségben fordulhat elő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?