Öröm és káröröm a Maros megyei RMDSZ-nél

Az RMDSZ Maros megyei székházában Kelemen Atilla megyei elnök, Markó Béla, Kerekes Károly, Lokodi Edit, Frunda György, Balogh József és Csép Andrea álltak a sajtó elé az urnazárást követően, hogy értékeljék az exit pollok vasárnap este közölt adatait.

Valamennyien köszönetet mondtak a magyar választóknak és mindazoknak, akik az RMDSZ szavaztak a bizalmat. „Részletes eredményeket valószínű csak késő éjszaka, vagy holnap reggel fogunk tudni, de a Maros megyei RMDSZ elégedett lehet ezzel, amit eddig tudunk” – mondta a megyei elnök.maros1

Markó Béla szintén köszönetet intézett a választókhoz, akiknek a bizalma annak a 23 éves munka eredménye, amelyet az RMDSZ kifejtett – mondta. „Nehéz kampány után vagyunk, nagy erőfeszítéseket tettünk a mozgósításért, nehéz körülmények között kampányolt az RMDSZ, hiszen volt egy másik magyar párt, amely mindent megtett, hogy csökkentse az RMDSZ támogatottságát, ami nem sikerült neki” – értékelte Markó a választásokat.

Frunda György reményét fejezte ki, hogy újból szenátor lehet, és Lokodi Edit Emőke, illetve Kerekes Károly is bejut a képviselőházba. Az öröm mellett kárörömről is beszélt Frunda, az Erdélyi Magyar Néppárt kudarcára utalva, amelynek nem sikerült elérni, amit akart.maros2

Lokodi Edit Emőke is másnak látta a kampányt, illetve a választásokat. Úgy fogalmazott: egységes kampány volt, jó csapat dolgozott együtt, de jövőre sok mindent újra kell gondolni, a városi szervezet, a megyei szervezet politikáját, azt, hogy miként szólítsák meg az embereket, illetve milyen kapcsolatokat ápolnak a szövetség legfelső vezetői a helyi szervezetekkel, a tagsággal.

Kerekes Károly a körülményekről beszélt, amelyet elsősorban az új magyar párt létrejötte határozott meg. A magyar lakosság többsége további bizalmat szavazott az RMDSZ csapatának, amely az utóbbi 23 évben tapasztalatot szerzett – jelentette ki a képviselőjelölt.

Balogh József elsősorban a Fidesznek „köszönte” meg, hogy segítette azt a pártot, amely megpróbálta kiszorítani az RMDSZ-t.

Kimaradt?