Kelemen: az összes magyar embert fogjuk képviselni

"Elmondhatom, hogy a Romániai Magyar Szövetség 2012 december 9-én bejutott a parlamentbe. Meghaladta az öt százalékos küszöböt. De el kell mondanom, hogy mi nem egy öt százalékos politikai párt vagyunk, hanem egy olyan politikai szervezet, amely a romániai magyar közösséget képviseli" – fogalmazott vasárnap este Csíkszeredában Kelemen Hunor szövetségi elnök az első exit poll-ok felmérések közlése után.

A politikus szerint ezért az RMDSZ felelőssége „száz százalékos" minden olyan magyar ember iránt, aki vasárnap elment szavazni és a szövetségre szavazott, és minden olyan magyar ember iránt, aki nem tulipán jelét választotta vagy nem jutott ma el az urnákhoz.2012-szavazas valasztasi-kozpont Kelemen-Hunor-09

Kelemen elmondta, az elmúlt huszonhárom év legkeményebb választási kampányán van túl a szövetség. Bár az eredmények még nem véglegesek, és részletesebb eredményekre legközelebb csak kedden számítanak, a politikus optimista. „Ugyanúgy ott lesz a szövetség képviselőházban, mint a szenátusban" – fogalmazott az RMDSZ-elnöke.

Úgy értékelte, szükség van arra, hogy a megszerzett jogokat a szövetség megerősítse, újabb jogok megszerzését tűzze ki célul, és hogy a nehéz gazdasági helyzetben a munkahelyteremtésre, a gazdasági reformra, és az adópolitika megváltoztatására fordítsa a figyelmet.2012-szavazas valasztasi-kozpont Kelemen Hunor 07

"A gazdasági reformért, a kisebbségi jogokért és a régióátszervezésért tárgyalásokat kezdünk azokkal, akik a kormányzásra felhatalmazást kaptak" - jelentette ki a politikus. Hozzátette, valamennyi olyan párt vezetőjének gratulált telefonon, amelyik bejutott a parlamentbe.

Kimaradt?