Megkönnyebbülhet Háromszék: bebörtönözték Ninja Misit

Jogerősen tizenegy év szabadságvesztésre ítélték Háromszék egyik legismertebb alvilági figuráját, Ninja Misit, polgári nevén Ghiorghică Mihályt. A férfi már a múlt hónapban a feketehalmi börtönbe került – írta pénteken a 3szek.ro. Bűntársát, Silviu Gavrilițát öt év fél évre csukták le.

Ninja Misit és bűntársait emberkereskedelem és más bűncselekmények vádjával állította bíróság elé a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT). Bűnszövetkezetük 2010 és 2012 között tevékenykedett: lányokat szállították Görögországba, ahol prostitúcióra kényszerítették őket. A bűnbandát 2014 nyarán sikerült felszámolnia a DIICOT-nak, vezetőjüket, Ninja Misit már korábban letartóztatták.

Az ügyészek szerint a bűnbanda sejtszerűen tevékenykedett, kisebb csoportokba szerveződtek, és részfeladatokat láttak el, így próbálták kiküszöbölni, hogy ha a hatóságok valakit azonosítanak, akkor az egész szervezet felszámolódjon.

Az első csoportban Gheorghică Mihály, azaz Ninja Misi és élettársa, Nistor Gabriella tevékenykedett, az ő feladatuk volt csalással lányokat toborozni, és Görögországba szállítani. A másik csoportot Darab Sándor és Nistor Gabriella alkotta, akik a görögországi Szalonikiben elszállásolták a lányokat, munkavállalási papírokat intéztek a görög hatóságoknál, illetve ők szállították a prostitúcióra kényszerített lányokat a vendégekhez, és felügyelték őket.

A bűnszervezet harmadik sejtjét Nistor Zsuzsanna és Silviu Gavriliţă alkotta, akik hasonlóképpen lányok toborzásával, Görögországba való szállításával és prostitúcióra való kényszerítésével foglalkoztak. Ninja Misi félelmet keltett a prostitúcióra kiszemelt lányokban, hiszen közismert volt agresszivitásáról és „a háromszéki alvilág fejeként” ismerték. Gheorghică Mihály 2012-ben egy kiskorú sepsiszentgyörgyi lányt is prostitúcióra kényszerített.

A Ninja Misire különböző bűncselekményekért egyenként kiszabott ítélet összesen 61 év és 2 hónap börtön volt, ám csak 11 évet kell leülnie, és 5 évre felfüggesztették bizonyos polgári jogait.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?