Kelemen: a hó nem győzheti le a magyarokat!

Kevesebb mint két órával az urnazárás előtt Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke azzal a felhívással fordult a magyarokhoz, ne hagyják magukat elbátortalanítani a hireteln téliesre fordult időjárástól, ugyanis ezzel veszélybe kerülhet a parlamenti képviselet.kelemen

Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy a parlamenti választáson való részvétel ott a legalacsonyabb, ahol a legnagyobb havazások voltak, így elsősorban a Székelyföldön, Hargita és Kovászna megyében.

„Tudom, hogy számos településen a szomszéd házig is nehéz eljutni a hótorlaszok miatt. Mégis azt kérem mindenkitől: győzzük le az akadályokat! Győzzük le a havat és menjünk el szavazni, hogy ne sokan, hanem elegen legyünk az urnáknál. Akkor tudunk eredményesen küzdeni a gazdasági válság, a munkanélküliség és a nacionalizmus ellen, ha erős képviseletünk van a bukaresti parlamentben. Akit ma megakadályoz a hó, az nem csak mára, hanem négy évre veszíti el annak lehetőségét, hogy magyar érdekek is formálják a román közügyeket. Lehet, hogy lesz egy kényelmes estéje annak, aki ma otthon marad a hó miatt. Ezzel azonban négy kényelmetlen évet szerezhet a közösségnek” – szögezte le Kelemen Hunor, a Szövetség elnöke.

Kelemen Hunor hangsúlyozta, az RMDSZ akkor tudja a magyar közösséget a képviselet erejével szolgálni, ha sokan mennek el szavazni. „A romániai magyarságnak erős képviseletre van szüksége. Minél erősebbek vagyunk a parlamentben, annál nagyobb a súlyunk, annál jobban tudjuk képviselni a magyar érdeket. A hó nem győzheti le a magyarokat. Nem szabad kockára tenni a következő négy évet. Ezért arra kérek mindenkit, menjen el szavazni!”

Kimaradt?