Az intenzív osztályon fekszik, de jól van az agyműtéten átesett gyergyói lány

A hozzátartozóktól érkezett hírek szerint sikeres volt az orvosi beavatkozás Hannoverben az agytörzsi daganattal műtött gyergyóújfalvi menyasszonyon. A 26 éves Ferenczi Csilláért Gyergyószentmiklóson és Szárhegyen is jótékonysági koncerteket szerveznek.

„Felébredt, mindenre emlékszik” – adta hírül Ferenczi Csilláról a segítéséért létrehozott facebookos fórumon hozzátartozója. A kedden megoperált lány mozgatja már a kezét, és az adott körülményekhez képest jól van. Állandó megfigyelés alatt tartják, újabb vizsgálatokat végeznek rajta, ami emeli a műtét utáni költségeket. „Csilla jó kezekben és jó helyen van, hála nektek!” – közli a fórumon a hozzátartozója.

Amint arról tájékoztattunk: a pár hete agytörzsi daganattal diagnosztizált menyasszonyért az egész Gyergyói-medencében összefogtak rendezvény-szervezéssel. A virtuális közösségnek Csilla hittel és derűvel jelezte a műtétel megelőzően: fölveszi a harcot a betegséggel, és mindenki üzenet erősíti ebben. A megsegítésére nyitott bankszámlákra a család lehetőségeit meghaladó, 50 ezer euróba kerülő műtétre, valamint az utókezelésre gyűjtenek.

Csilla gyógyulásáért legközelebb Gyergyószentmiklóson szerveznek gyűjtést: szombaton, március 12-én, 19 órától a Korona épületében zajlik a Magunkat adjuk - Jótékonysági est. Tetszés szerinti belépővel követhető műsoron a Katorzsa színjátszó csoport egy vidám jelenete, és a gyergyószárhegyi Dream Land Projekt zenekar minikoncertje.

Március 27-én pedig a gyergyószárhegyi kultúrotthonban, 20 órától kezdődő zenés bálon gyűjtenek Ferenczi Csillának. Fellépő-szervező: Oláh Tivadar és zenekara.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?