Gyalogátjárón ütöttek el két idős nőt Csíkszeredában

Súlyos balesetet eredményeztek a szerda esti rossz közlekedési viszonyok Csíkszeredában. A sűrűn szemerkélő esőben egy 68 és egy 71 éves idős hölgyet a gyalogátjárón ütött el egy személyautó.

Három sávon, hosszú, tömött sorokban állt az autós közlekedés szerda este 7 óra előtt 15 perccel Csíkszeredában, a Kossuth Lajos utca és a Szív utca, Hargita utca, valamint Vörösmarty Mihály utca útkereszteződésében, mert a Kossuth utca elején levő gyalogátjárónál egy gépjármű torlaszolta el az úttestet.

Kiderült, hogy baleset történt: az autó két idős nőt gázolt el. Sofőrje, egy sapkás, középkorú férfi leguggolt a földön fekvő áldozatai mellé, és szólongatta őket. Ekkor még se rendőr, se mentők nem értek a helyszínre. A csíki autóvezetők fegyelmezetten, dudálás nélkül vártak a továbbhaladásra.

A csíkszeredai rendőrség csütörtöki közleménye szerint a 68 éves G. M. és a 71 éves B. I. a két áldozat, akiket az átjáróra lépésük után elkaszált autójával a volánnál ülő 62 éves csíkszeredai lakos, P. E. S. I.

A rendőrség megállapította: az eddigi vizsgálatok szerint P. E. S. I. nem volt alkohol hatása alatt. A baleset azért történt, mert nem adott a nőknek elsőbbséget. A súlyosan megsérült hölgyeket kórházban ápolják, az elkövető ellen testi sértés vádjával eljárás indult az ügyben. 

Kimaradt?