Tizennyolc évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítanak egy bukaresti egyetemi tanárt

Szabadlábon, bírósági felügyelet alatt védekezhet az a bukaresti egyetemi tanár, akit egy 18 évvel ezelőtt elkövetett gyilkossággal gyanúsítanak – döntette el szerda este a fővárosi törvényszék.

Az ügyészek szerint a jelenleg 55 éves férfi 1998. június 27-én brutális módon megölte kedvesét, egy 30 éves nőt: többször fejbe ütötte bukaresti lakótelepi otthonában egy húspotyolóval. Mihaela Fulga holttestét néhány nappal később fedezték fel, mert oszlásnak indult, és a szomszédok riasztották a rendőrséget.

Az áldozat kínai nyelvet oktatott a bukaresti Mihai Viteazul Főgimnáziumban. A gyilkosságot megelőző napokban viszonya megromlott az egyetemi tanárral, mert a férfi rendkívül féltékeny volt. A szomszédok szerint követte minden lépését, leste esténként a lépcsőházban, hogy mikor és kivel megy haza.

A gyilkosság indítéka az lehetett, hogy a nőnek felajánlottak egy állást Kínában, és közölte az egyetemi tanárral, hogy elfogadja az ajánlatot. A férfi ezért az első számú gyanúsított volt, amikor a bűncselekményre fény derült. Az egyetemi tanár megbukott a poligráfos vizsgálaton, de a gyilkos fegyver nem került elő, és az ügyészeknek nem volt elegendő bizonyítékuk a bíróság elé állításához.

A friss ügyészségi közleményből nem derül ki, hogy 18 év után milyen újabb terhelő bizonyítékok kerültek elő. A férfi egyébként Bulgáriába autózott, amikor a rendőrök leállították a forgalomban, és őrizetbe vették. Huszonnégy óra múlva a bírák szabadlábra helyezték a gyanúsítottat, aki ártatlannak vallja magát.

Kimaradt?