Borbély László: erős parlamenti képviseletre szavaztam

„Az RMDSZ 23 éve a magyar közösség érdekeit képviseli, azt, hogy itt a magyar közösségnek és mindenkinek jobb élete legyen" – jelentette ki Borbély László Maros megyei képviselőjelölt  vasárnap, miután leadta szavazatát Marosvásárhelyen. A szövetség legnagyobb érdemének nevezte, hogy az elmúlt két évtized során összetartotta a romániai magyarságot.borbely

A politikus szerint az RMDSZ-nek fontos szerepe volt Románia demokratizálódási folyamatában, ha csak a NATO-csatlakozást és az európai uniós integrációt tekintjük, ugyanakkor még sok dolga van az elkövetkező 4 évben.

„A magyarság érdeke, hogy erős, egységes parlamenti képviselete legyen, hogy a magyar közösség javára befolyásolja a döntéseket. A következő 4 évben alkotmánymódosításra kerülhet sor, várhatóan szó lesz a területi közigazgatási átszervezésről, és ha nem vagyunk ott, a magyar közösségnek hátrányára lesz. Úgy érzem, a választók megértették üzenetünket: egységben az erő, szolidaritásra, bizalomra van szükség. Az RMDSZ méltóképpen fogja képviselni a magyar közösség érdekeit, ahogy tette 23 éven át” – tette hozzá Borbély László.   

Kimaradt?