„120 százalékos” részvételre számít Antal délen

Háromszéken 3,2 százalékkal alacsonyabb a szavazáson való részvétel, mint az országos átlag. Az erőteljes reggeli havazás után felmelegedett az időjárás és olvadni kezdett a hó, az emberek azonban nem rohanták meg nagy számban a szavazókörzeteket.

Kovászna megyében 14 óráig a polgárok 17,28 százaléka járult az urnák elé, Sepsiszentgyörgyön valamivel nagyobb volt a részvétel, 18,68%-os. A Központi Választási Iroda adatai szerint az országban 14 óráig a választásra jogosultak 20,56 százaléka adta le voksát.20121209 Kovacs-Zsolt Antal-Arpad-szavaz

 „Szép az idő, kellemes a hó, gyerekeket, unokákat lehet vinni szánkóval a választókerületekhez. Ne spóroljuk ezt meg, nagyon fontos számunkra a szavazáson való részvétel”, hívta fel Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere rámutatott arra is, hogy ha az erdélyi megyékben kisebb a szavazási kedv az országos átlagnál, az előre borítékolható eredményhez vezet, hiszen nem lenne meglepő, ha néhány déli megyében „120 százalékos” részvétet jegyeznének.

Kimaradt?