Székelyföld jövőjére szavazott Tánczos Barna

"Ma székely népünk életének egyik sorsdöntő pillanatát éljük át. A szavazófülkében a székelység, a romániai magyarság biztos jövőjére voksoltam. Arra, hogy legyen erős képviseletünk a román parlamentben, arra, hogy otthonunk, jövőnk legyen Székelyföldön” – nyilatkozta a szavazást követően Tánczos Barna szenátorjelölt, aki feleségével és fiaival ment el választani szülőfalujában, Csíkszentkirályon, a Vitos Mózes Általános Iskolában felállított szavazókörzetben.

A politikus szerint az időjárás befolyásolja a részvételt. „Én bízom abban, hogy úgy, ahogy a történelmünk folyamán mindig a saját kezünkbe vettük a sorsunk irányítását, ma sem fogjuk hagyni, hogy a havazás döntse el, hogy a székely népnek, a romániai magyarságnak milyen történelmet írunk, milyen jövője lesz itt Székelyföldön” – jelentette ki.tanczos

Szerinte a havazás a Románia más részein élőket is befolyásolja. „Ugyanakkor a tél és a nagy mennyiségű hó a székely ember sorstársa, nem pedig ellensége. Remélem, le tudjuk győzni a kishitűséget, és ott tudunk lenni minél többen a szavazóurnáknál" - fogalmazott.

A csíki szenátorjelölt hozzátette: "felhívtuk mindenkinek a figyelmét, hogy mennyire fontos a mai nap. Ugyanakkor a délután folyamán megpróbálunk eljutni még azokhoz az emberekhez is, akik nem járultak az urnákhoz, és mindenkit arra fogunk buzdítani, hogy éljen állampolgári jogával, döntsön a saját sorsáról".

Kimaradt?