Meggondolta magát Csegzi Sándor: továbbra is Florea tanácsadója marad

Mégis a marosvásárhelyi polgármester tanácsadója marad Csegzi Sándor. A távozását pénteken bejelentő Csegzi azt követően gondolta meg magát, hogy Dorin Florea polgármester nem fogadta el felmondását, a városvezető felajánlotta ugyanakkor, hogy továbbra is foglalkozzon azon projektekkel, amelyek lebonyolításában eddig is nagyobb szerepet kapott – közölte az Erdély FM.

Marosvásárhely egykori alpolgármestere a rádiónak azt nyilatkozta: a pályázatokért, közoktatási projektekért, a kombinát zagytározójának rehabilitációs tervéért felel a következőkben, a napokban ugyancsak tanácsadónak kinevezett Claudiu Maior pedig az infrastrukturális, városfejlesztési projektekért lesz felelős. Hangsúlyozta: a polgármester által felajánlott tisztségnek nincs politikai színezete, kimondottan adminisztrációs jellegű tevékenység.

Csegzi Sándor azt követően jelentette be távozási szándékát, hogy a polgármester az alpolgármesteri funkcióból a napokban lemondott Claudiu Maiort ugyancsak tanácsadónak nevezte ki.

Maior március 2-én vált meg alpolgármesteri tisztségétől, miután a 2013-ban gyakorolt polgármesteri tanácsadói szerepe összeférhetetlennek bizonyult az önkormányzati képviselői funkciójával. Ezt az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) állapította meg. A kifogásolt időszakban Claudiu Maior polgármesteri tanácsadóként, amelyre egyéni vállalkozóként kötött szerződést, évi 35 840 lej jövedelemre tett szert, amit a hivatal közpénzekből fizetett. A törvény szerint három évig nem tölthet be választott közhivatalnoki tisztséget, nem indulhat a választásokon sem.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?