Metróépítési terveket fontolgatnak Kolozsváron

Emil Boc kolozsvári polgármester nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy metró épüljön a városban, „legalább” a Polus bevásárlóközpont és a repülőtér között.

Az elöljáró ezt egy újságírói kérdésre jelentette ki. Arról faggatták, hogy Temesvárhoz hasonlóan nem érdemes-e megfontolni Kolozsváron is egy metróvonal építését. 

Emil Boc azt válaszolta, hogy érdemes megvitatni ezt a lehetőséget. Tájékoztatása szerint már zajlanak is elemzések a metróvonal megépítéséről. „Támogatom a vitát arról, hogy legalább a Polus bevásárlóközpont és a repülőtér között legyen metrójárat" – idézte a polgármestert a stiridecluj.ro. Szerinte közép és hosszú távon nem zárható ki az elképzelés megvalósítása.

Boc ugyanakkor emlékeztetett: Kolozsvár egy ilyen fejlesztésre nem kaphat európai uniós finanszírozást. "Örülhetünk, ha legalább egy terelőútra – ami két, három millió euró – kapunk pénzt az EU-tól, de hosszú távon ezt a lehetőségét szem előtt kell tartani” – nyilatkozta az elöljáró.

Temesváron már 2013-ban felmerült egy metrójárat építése. A város polgármestere, Nicolae Robu egy éve jelentette be, hogy az önkormányzat elszánta magát a terv megvalósítására. A temesvári metrójárat az Északi Pályaudvart, a Keleti Pályaudvart, egy nagy bevásárlóközpontot és a Traian Vuia Nemzetközi Repülőteret érintené.

  

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?