Markó: ne hagyjuk, hogy visszaforduljon a történelem!

“Mindannyiunk számára nagyon fontos, hogy Romániában ne álljon le a demokratizálódási folyamat: arra szavaztam, hogy olyan parlamentje és olyan kormánya legyen Romániának, amely folytatja a demokratikus intézmények kiépítését, és nem hagyja, hogy visszaforduljon a történelem” – jelentette ki Markó Béla szenátorjelölt vasárnap azt követően, hogy leadta a voksát Marosszentkirályon.marko

A Maros megyei 2. számú szenátori választási körzet RMDSZ-es szenátorjelöltje közölte, arra szavazott, hogy a magyarság képviselőinek legyen beleszólásuk a döntésekbe, a magyar közösségnek legyen beleszólása a saját sorsának alakulásába.

„Mi tulajdonképpen a részvétellel vagyunk versenyben. Azt szeretném, ha minél nagyobb részvétele lenne a magyar közösségnek a választásokon, mert ez létfontosságú számunkra. Nem elég az, ha ott vagyunk a román parlamenben: minél nagyobb súllyal, minél nagyobb arányban kell ott lennünk ahhoz, hogy tényleg beleszólhassunk az elkövetkező időben a dolgok alakulásába, és ezért még a mai nap is rendkívül fontosnak tartom a mozgósítást, azt, hogy fölszólítsuk a szavazáson való részvételre a magyar közösség tagjait” – hangsúlyozta Markó Béla.

Kimaradt?