Kiesett iskolája harmadik emeletéről egy kilencedikes diáklány

Kiesett hétfőn az iskolája harmadik emeleti ablakából egy kilencedikes lány Brăilában. Magánál van, de megsérült a gerince. A rendőrség is vizsgálja az ügyet.

A Mediafax beszámolója szerint az eset a Gheorghe Munteanu Murgoci főgimnáziumban történt. Cătălin Canciu főtanfelügyelő a hírügynökségnek elmondta, az osztálynak fizika órája volt a laboratóriumban, a lány azonban egy diáktársával együtt az osztályteremben maradt.

A barátnője szerint a 15 éves diák felült az ablakpárkányra. "Figyelmeztettem, hogy vigyázzon, nehogy leessen, majd csak annyit láttam, hogy a mélybe zuhan" – idézte az infobraila.ro portál az osztálytársat. Azonnal riasztották a mentőket és kiszállt a rendőrség is. A lány nem veszítette el az eszméletét. A mentőorvosok szerint az orrát törte és megsérült a gerince. Kórházba szállították.

A főtanfelügyelő tájékoztatása szerint a diáknál jó tanulmányi eredményei vannak, ám az egyetlen volt az osztályából, akinek levonták a magaviseleti jegyét a hiányzásai miatt. Az iskola vezetősége is belső vizsgálatot indított az ügyben.

Kimaradt?