Szabó Ödön: az időjárás ne legyen akadály

A parlamenti választás napján sem ül tétlenül Szabó Ödön parlamenti képviselőjelölt. Mielőtt sorra látogatta volna a települések szavazókörzeteit, a székelyhídi római katolikus templomban vett részt a vasárnapi misén.

Duma Ferenc esperes-plébános Böcskei László megyéspüspökkel egyetértésben a választásokon való részvételre buzdította a híveket. „Nem lehetünk közömbösek, az egyház sem lehet közömbös az eljövendőt illetően. Nem mindegy kik ülnek majd a parlamentben, olyanokra adjuk a voksunkat, akik egyházunkért, családainkért fáradoznak. Ne riasszon el a rossz időjárás, vegyük a fáradságot, és ne engedjük, hogy mások döntsenek helyettünk” – sorolta a plébános.

A misét követően Szabó a kisvárosban járult az urnához, kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy a folytonosságra adta a voksát. szaboodonUgyanakkor nyomatékosan kéri az embereket, menjenek el választani, hisz nagy a tét, az időjárás ne riasszon senkit sem vissza. A hirtelen jött tél nemcsak a Partiumban, az Érmelléken, de egész Erdélyben is folytonos havazást teremtett. Ezért nagyon kevesen mentek el eddig szavazni. Az ország többi területén szelídebb az időjárás, Konstancán plusz tizenegy fokot mértek. A magyarok lakta területeken emeljük fel a fejünket, és ne hagyjuk, hogy a rossz idő négy évre megpecsételje sorsunkat. Inkább pecsételjünk mi bölcsességgel.

Kimaradt?