Korodi erős képviseletre, Borboly jogvédelemre szavazott

Erős Bukaresti magyar képviseletet vár a szavazástól Korodi Attila képviselőjelölt, aki reggel kilenc órakor, családjával és egy plüsskutyával érkezett a csíkszeredai 6-os szavazókörzethez. Szerinte van rá garancia, hogy a székelyföldi jövő tovább épüljön és erősödjön.

"Az itteni, csíki, vagy szentegyházi, lövétei emberek jövőjére szavaztam. Arra, hogy az itteni emberek unokái ugyanúgy tudják megélni magyarságukat, mint mi" – jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt arra, hogy az EMNP helyet szerezzen magának a törvényhozásban, csak egy kurta nemmel válaszolt.korodi

A magyarság jogainak a megvédésére szavazott – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke mikor kilépett a szavazóhelyiségből, ahova családjával együtt érkezett.

"Arra voksoltam, hogy minél nagyobb frakcióval tudjunk részt venni a törvényhozásban. Abban a hitben szavaztam, hogy Székelyföldnek a léte és a jövője attól függ, hogy leszünk-e elegen Bukarestben ahhoz, hogy ne tudjanak a parlamentben nélkülünk döntéseket hozni" – fogalmazott a politikus.borboly

Hozzátette: nem lát esély arra, hogy az EMNP akár egyetlen helyet is megszerezzen a törvényhozásban. Esélye csak arra van véleménye szerint, hogy egy-egy szórványmegye képviselet nélkül hagyásáért fog majd felelni az erdélyi magyarság előtt.

EMNP felmérések szerinti 1,2%-os támogatottságát viccnek nevezte. Szerinte az ilyen közvélemény-kutatások reprezentativitása megkérdőjelezhető, ugyanis ezek a felmérések 800-1000 fős mintával dolgoznak, ez pedig szerinte nem tükrözheti pontosan az erdélyi magyarság hozzáállását.

Kimaradt?