Antal Árpád bízik a háromszékiek bölcsességében

Vasárnap reggel Kovászna megyében probléma nélkül megnyílt mind a 212 választási körzet. Habár erőteljes a havazás, néhol hóvihar is volt, a szavazás folyamata zavartalan, tájékoztatott a Kovászna megyei Választási Iroda.
Háromszéken 184 717 szavazópolgárt várnak az urnák elé a mai parlamenti választásokon. A négy képviselői és két szenátori körzetben összesen 7 párt 37 jelölt szállt versenybe. A szavazókörzetek helyszíneit többnyire ugyanott találják, ahol a helyhatósági választások esetében voltak berendezve, fontos tudni azonban, hogy mindenki csak ott szavazhat, ahová lakhelye szerint tartozik.

A háromszéki lakosságnyilvántartó hivatalok hosszabbított programmal dolgoznak: ma 8 és 21 óra között lehet kiváltani érvényes személyazonossági igazolványt. A rendőrség tájékoztatása szerint a Kovászna megyei utakon nincsenek gondok a havazás miatt, a téli útviszonyokhoz képest, lehet közlekedni. Kézdivásárhely és Bereck között nehézkes a járműforgalom, mivel az úttestet 15 centiméteres hóréteg borítja, de az utászok takarítják azt.20121209 Kovacs-Zsolt Antal-Arpad-szavaz1

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád 11 órakor szavazott a Vadász utcai Sportcsarnokban berendezett körzetben. A szavazata leadása után a maszol.ro érdeklődésére kifejtette: „Azt hiszem jól ismerem a szentgyörgyi embereket, bízok bennük, bölcsességüket nagyra tartom. Biztos vagyok benne, hogy az emberek elmennek választani, és ez lenne az én kérésem is, hogy minél többen vegyenek részt a mai választásokon. Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek rólunk. Nem egy jó hely Bukarest, én is voltam ott négy évig. Nem azért küldjük az embereket Bukarestbe, mert ott nagyon jó lenni. Sajnos egy szükséges rossz hogy ott jelen legyünk".

Hozzátette: meggyőződése, hogy mindig ott kell lenni, ahol rólunk döntenek, függetlenül attól, hogy tetszik vagy sem az a hely. „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy régióátszervezés, alkotmánymódosítás, szociális, gazdasági, oktatási kérdésekben nélkülünk döntsenek Bukarestben. Én remélem, és bízok benne hogy nem kell sokáig Bukarestbe járni, bízok benne, hogy át fog alakulni Románia alkotmányos rendje. Ahhoz, hogy beleszóljunk, hogyan alakuljon át, hogy az nekünk is kedvező legyen, ahhoz ott kell lennünk" – mondta Sepsiszentgyörgy polgármestere.

„Arra kérek mindenkit, hogy ma menjen el szavazni. Szép az idő, kellemes a hó, gyerekeket, unokákat lehet vinni szánkóval a választókerületekhez. Ne spóroljuk ezt meg, higgyék el, hogy fontos számunkra a szavazáson való részvétel", mondta Antal Árpád.

Kimaradt?