Székelyföldi diáklány a kolozsvári gázrobbanás halálos áldozata

Meghalt a bukaresti égéssebészeti kórházban a február 21-i kolozsvári gázrobbanás egyik sérültje, egy 21 éves lány. A Hargita megyei egyetemi hallgató albérletben lakott a kincses városban. A robbanás pontos okai még nem tisztázottak, az ügyészség vizsgálódik. FRISSÍTÉS: Több olvasónk jelezte, hogy csíkkozmási volt az elhunyt diáklány. 

Mint korábban beszámoltunk róla, a nagy erejű robbanás egy Donát (Grigorescu) negyedi tömbház egyik földszinti lakásában következett be. A balesetben három nő sérült meg. Egyikük, egy 21 éves lány annyira súlyosan, hogy még aznap helikopterrel a bukaresti égéssebészeti kórházba szállították.

A fővárosi egészségügyi intézmény szóvivője, Adrian Stănculea a Maszolnak elmondta, a lány testfelületének 60 százalékán szenvedett égési sérüléseket. Lélegeztető gépre kapcsolták, megműtötték, de életét már nem sikerült megmenteni: szombaton meghalt a kórházban – tájékoztatott az orvos. Úgy tudjuk, hogy a lányt szerdán már el is temették.

A Kolozs megyei rendőrség szóvivőjétől, Carmen Jucantól megtudtuk, hogy a lány Hargita megyéből származott, a Babes-Bolyai Tudományegyetem hallgatója volt (információink szerint harmadéves magyar-angol szakon), és albérletben lakott a Donát negyedi tömbházban. A szóvivő azt már nem tudta pontosan megmondani, hogy melyik településről jött Kolozsvárra tanulni a diák. Tájékoztatása szerint jelenleg egy ügyész vezetésével a rendőrök és a készenléti felügyelőség alkalmazottai vizsgálják a gázrobbanás okait. Bővebb tájékoztatást az ügyben későbbre ígérte Carmen Jucan.

A Kolozs Megyei Készenléti felügyelőség helyettes szóvivője, Vicentiu Rendes portálunknak elmondta, a vizsgálatok lezártáig nem tud hivatalos információkkal szolgálni a baleset okairól. Szavai szerint azt a tűzoltók már a helyszínen megállapították, hogy a lakás konyhájában bekövetkezett robbanást gázszivárgás okozta. Ennek forrása vagy a gáztűzhely, vagy a lakáshőközpont volt.

A kolozsvári román sajtó értesülései szerint a lakás gáztűzhelyének három rózsájából is ömlött a gáz a robbanás előtt, ami öngyilkosságra is utalhat. A helyettes szóvivő ezt az információt nem kívánta kommentálni, részletesebb tájékoztatást szintén későbbre ígért.

Kapcsolódók

Kimaradt?