Ősi babona miatt lopják a női holttesteket Kínában

Az ázsiai országban régóta tartja magát az a babona, miszerint balszerencsét hoz, ha egy férfit agglegényként, egyedül temetnek el. Hogy ezt megelőzzék a családok, nők holttestét lopják el, melyeket felöltöztetve a férfiak mellé temetnek.

Bár ezt a szokást Mao betiltotta, amikor 1949-ben hatalomra került, most újra reneszánszát éli.

Ezt erősítik meg a rendőrségi adatok is, melyek szerint az utóbbi három évben legalább három tucat holttestet loptak el csak Hongtong megyében. Ennek megfelelően van olyan fiatal, aki tavaly március óta közel 30 ezer lejnyi jüant költött már arra, hogy megtalálja anyja testét - számol be a Mirror.

A rendőrség szerint annyira divatba jött a szokás, hogy külön ügynökségek, illetve cégek alakultak annak érdekében, hogy kiszolgálják az ügyfeleket. Bár a holttestek elrablását három év börtönnel bünteti a kínai jog, a nyomozóknak nehéz a dolguk, hiszen az eseteket szinte lehetetlen kinyomozni.

Mindenesetre az utóbbi időben egyre család tesz védelmi intézkedéseket; van, aki embereket bérel fel, hogy figyeljék a temetőt, van, aki acéllal erősíti meg a sírt, míg megint mások biztonsági kamerákat szereltettek fel.

Kimaradt?