Lopáson kapták a kalózkodás ellen szónokló Kanye Westet

Kanye West nemrég posztolt Twitterre egy képet a böngészőjéről, és jól kivehető, hogy a Pirate Bay nevű kalózoldalon keresett rá a Serum-ra,ami egy 200 dolláros zeneszerkesztő program.

Ez azért kínos, mert West többször is hangoztatta, hogy ellenzi a kalózkodást. Többek közt azért is állt a fizetős Tidal nevű zenei szolgáltatás mellé, hogy a zenészek pénzt is láthassanak a letöltésekből.


Az elmúlt hónapban egyedül itt tette elérhetővé legújabb lemezét, a The Life of Pablót, és arra kérte rajongóit, fizessenek elő a szolgáltatásra, és támogassák őt.

Ha ez még nem lett volna elég: valószínűleg még maga Kanye se használja a Tidalt, mert a fotó alapján YouTube-on hallgat zenét. Azt pedig valószínűleg még le is lopja,mivel a háttérben a Media Downloader nevű program is fut. Ezzel a programmal lementhetők a zenék a YouTube-videók alól.

Gyűjtenek neki

A Deadmau5 nevű elektronikus zenész kiakadt a kép láttán, és kommentelt is Kanyének: "Mi a f...? Nem tudod magadnak megengedni a Serumot?" Ezután ironikus tweetet tett közzé saját profilján, amiben azzal viccelődik, hogy közösségi gyűjtést kezdeményez Kickstarteren azért, hogy a zenész meg tudja vásárolni magának a programot – írja az Origo.

Címlapi illusztrációnk forrása: cmgdigital.com

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?