Jennifer Lawrence a legjobban kereső Oscar-esélyes

A hétvégi Oscar-gála kapcsán a Forbes nyilvánosságra hozta az Akadémia aranyszobrára jelölt sztárok fizetését. Az élen a minden idők legfiatalabb négyszeres Oscar-jelöltje, Jennifer Lawrence végzett, aki 2014 és 2015 júniusa között hozzávetőlegesen 50 millió dollárt keresett.

A Lawrence-t idén a Joy-ban nyújtott alakításáért jelölték a legjobb színésznő kategóriában, ahol olyan kihívói vannak, mint Cate Blanchett, Saoirse Ronan, Brie Larson és Charlotte Rampling. Sem közöttük, sem a legjobb mellékszereplő kategóriában jelölt színészek között nincs olyan, aki felfért volna a Forbes éves listájára.

A második legjobban kereső Oscar-esélyes Leonardo DiCaprio 29 millió dollárjával. DiCapriót a legjobb színész kategóriában a The Revenant (A visszatérő) című filmben nyújtott alakításáért jelölték. Ugyancsak a legjobb színésznek járó szobrocska várományosa, Matt Damon áll a lista harmadik helyén 25 millió dollárral, ő a The Martian (Mentőexpedíció) című filmjéért kapott jelölést.   

A Forbes szerint az idei év legjobban kereső színésze Robert Downey jr., aki 80 millió dollárt keresett ugyan, de Oscar jelölést nem kapott egyetlen filmjéért sem.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?