Megúszták a csonkítást a medgyesi kutyák

Megúszták a csonkítást a medgyesi kutyák. A helyi tanács ülésén a képviselők elutasították az arra irányuló javaslatot, hogy a hangos ebeknek távolíttassák el a hangszálaikat.

Ioan Ciulea egy héttel korábbi javaslatát óriási felháborodás követte. Az önkormányzati képviselő azt akarta ugyanis elérni, hogy a kisvárosban túl hangosan ugató kutyáknak a tulajdonosaik vetessék ki a hangszálaikat, ha erre mégsem hajlandóak, akkor ajándékozzák el az ebeket.

Elképzelése sem a város lakosságának, sem a tanácsos-kollegáinak nem tetszett. Utóbbiak leszavazták az előterjesztést, az állatvédők pedig füldugókat vásároltak Ciuleanak, hogy ne hallja a kutyák ugatását.

„Senki nem vette komolyan a tervezetet, ami ráadásul törvénytelen is” – magyarázta  Ioana Făgădar, a polgármesteri hivatal szóvivője. A tervezet ellen ugyanakkor 1250 személy írt alá egy petíciót, amit a városvezetés elé terjesztettek. A Szeben megyei állatorvosi kamara is felhívta a figyelmet, hogy ha valaki így akarja elhallgattatni kutyáját, csonkítás miatt vonhatják felelősségre.

A tanácsos nemrég a sajtónak azt nyilatkozta, neki is van egy kutyája, amely „civilizált”, „normális”, „intelligens” és „nem zavarja a szomszédokat”, szerinte a város összes kutyájának ilyennek kellene lennie. „Családi házban lakom, és nem csak engem, hanem a szomszédjaimat is zavarja a hangos kutyaugatás” – magyarázta elképzelésének okait a medgyesi tanácsos.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?