Átadták a felújított evangélikus-lutheránus gyülekezeti központot Kolozsváron

Péntek adták át Kolozsváron a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház kolozsvári egyházközségének Argay György gyülekezeti központját. A Párizs utca 17. szám alatti központ egyházi események mellett kulturális és oktatási tevékenységeknek is helyet ad.

Az eseményen Soltész Miklós, Magyarország egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára is részt vett, aki kifejtette: ma, amikor a magyar kisebbség és Európa egyaránt veszélyben, szükség van a közösség összetartozására. Mint mondta, a migránsválság hosszú távon meghatározza a jövőnket, mellette egy másik nyomásnak is ellent kell állni, ez a szerep pedig az erdélyi magyar politikusokra hárul.

Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere arról beszélt: fontos magunk mögött érezni a közösséget, mivel zavaros időket élünk, amelyben az elvégzett munkának nincs értelme, ha csak önmagáért van, ha nem érzik az elöljárók maguk mellett az embereket, akikért dolgoznak. Mint mondta: ezekben az időkben a legnagyobb kihívás itthon tartani a fiatalokat és jövőképet kínálni nekik.

A 2014 óta felújítás alatt álló, pénteken átadott pincehelyiségben a Kallós Alapítvány zeneiskolája helyet kap a továbbiakban is.  Kisfaludi Attila igazgató elmondta: több mint kilencven diákkal dolgoznak, a paletta pedig meglehetősen színes: tíz és hetven év közötti a résztvevők kora.

Kapcsolódók

Kimaradt?