Elfogadta választási ütemtervét és jelölési kritériumrendszerét az RMDSZ Brassó Megyei Szervezete

Az RMDSZ Brassó Megyei Szervezete elkezdte a 2016-os júniusi helyhatósági választásokra való felkészülést: első lépéseként február 12-én ülésezett a Szövetség Brassó Megyei Képviselők Tanácsa, mely során a választási ütemterv és a jelölési kritériumrendszer elfogadására került sor.

A 36 megyei képviselő jelenlétében zajló ülést Kovács Attila elnök nyitotta meg, majd politikai beszámolójában kiemelte: „ebben a vitákkal és fordulatokkal teli időszakban nagy megmérettetés előtt állunk. Az új választási törvény pénzügyi, ügyintézési és szervezési nehézségeket okoz, viszont elég erősnek tartom a megyei szervezetet ahhoz, hogy sikeresen zárja a helyhatósági választásokat. Az RMDSZ fel van készülve arra, hogy megfeleljen a kihívásnak.”

Ambrus Károly MKT-elnök, ismertetve megyei tanácsosi tevékenységét, elmondta, pozitív változásokat sikerült elérni az egészségügy, egyházi támogatások, megyei utak és kulturális rendezvények terén is. Majd Szente László városi tanácsos tartotta meg beszámolóját.

Ezt követően határozattal szabták meg a helyhatósági választásokra vonatkozó kereteket. Az elfogadott ütemterv szerint a jelölések leadásának határideje február 29., hétfő, illetve a listák véglegesítésére április 14–15-én kerül sor. A jelentkezéseket hétköznapokon az RMDSZ megyei székházában (Alecu Russo utca 4. szám) lehet letenni 8 és 16 óra között.

Továbbá elfogadták a jelöltállítási kritériumrendszert, mely szerint polgármester- és tanácsos-jelölt lehet minden olyan választható RMDSZ-tag, aki eleget tesz a választási törvény előírásainak, az Országos Alapszabályzat 23. cikkelyébe és az SZKT 2016-os helyhatósági választásokról szóló határozatába foglalt feltételeknek. Emellett minden tisztségben lévő választott képviselőnek meg kell tartania eddigi tevékenységének kiértékelését, azaz egy négyéves tevékenységi beszámolót kell benyújtania a megyei szervezethez február 22-ig.

 

Kimaradt?