Megbízott polgármestert választanak Antal Árpád helyébe

Sepsiszentgyörgy két alpolgármesterének valamelyike veszi át a megbízott polgármesteri tisztséget, miután a vádhatóság eltiltotta hivatala gyakorlásától Antal Árpádot és 60 napos bírósági felügyelet alá helyezte az elöljárót.

Tischler Ferenc alpolgármester a Maszol érdeklődésére elmondta: a hivatal jogászaival és a prefektúrával tanácskoznak, hogy mi a törvényes eljárás ebben az esetben.

Az a megoldás körvonalazódik, hogy péntekre vagy hétfőre tanácsülést hívnak össze, ahol a tanácstagok megbízzák a két alpolgármester egyikét, Tischler Ferencet vagy Sztakics Évát, hogy megbízott polgármesterként irányítsa a hivatalt, amíg Antal Árpád ismét gyakorolhatja tisztségét.

A Kovászna megyei prefektus kabinetvezetője, Constantin Anna Zsófia úgy nyilatkozott: ebben az ügyben a kormányhivatalnak nincs semmilyen feladata, a prefektusnak nem kell felfüggesztenie tisztségéből Antal Árpádot, mivel az elöljárót nem vették őrizetbe. A kabinetvezető megerősítette: a helyi tanácsra hárul a feladat, hogy a két alpolgármester egyikét megbízzák a város vezetésével.

Tischler Ferenc lapunk érdeklődésére elmondta: nem tartják a kapcsolatot Antal Árpáddal, nem akarják veszélybe sodorni, mivel úgy értelmezték az ügyészség rendeletét, hogy a polgármester nem érintkezhet a hivatal alkalmazottjaival. Hozzátette: a korrupcióellenes ügyészek szerdán este tíz óra utánig vizsgálódtak a városházán, rengeteg dokumentumot gyűjtöttek be, ezeket Bukarestbe szállítottak, ahol  folytatják a vizsgálatot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?