Betörők jártak a gyergyócsomafalvi Snowparknál, jutalmat ajánlanak a nyomra vezetőknek

Vasárnapra virradóra betörtek a gyergyócsomafalvi Snowpark motorházába és garázsába, és 4-5 ezer lej értékben loptak el alkatrészeket, ujjlenyomatot sem hagyva hátra. A tulajdonos a Maszol olvasóit is kéri: jelezzenek, ha kompresszort és nagy teljesítményű Rombat-akkumulátorokat kínálnak valahol eladásra.

Ismeretlen tettesek betörtek vasárnapra virradóra a gyergyócsomafalvi Snowpark-sípálya motorházába, és elvittek egy láncfűrészt, egy kompresszort, két nagy teljesítményű akkumulátort. A tulajdonos reggel kihívta a rendőrséget, akik helyszíneltek és felbecsülték a kárt. Mivel az egyik akkumulátor éppen a sífelvonót indította, a sízőknek várniuk kellett, amíg a hótaposóból kivették az akkumulátort, és azzal indítottak.

Az elkövetők alig hagytak nyomot maguk után – ujjlenyomatot se talált a rendőrség, mindössze egyetlen fajta gumicsizma nyomát a garázsban. Nagy János szerint ezért „profik” lehettek az elkövetők. A rendőrségi feltételezések szerint álkulccsal hatolhattak be a motorházba, és autóval vitték el a lopott holmit.

A motorházon és garázson nincs elektronikus biztonsági rendszer, mivel nincs mobil térerő se a térségben, így csak nehézkesen, internettel tudnák megoldani egy riasztó berendezés telepítését. Éppen ezért, Nagy János aggasztónak érzi azt is, hogy ilyen helyen, ahol ennyi hétvégi ház is van kint, veszély fenyegeti a magántulajdont – ezzel nem számoltak eddig Csomafalván.

A tulajdonos állítja: immár több mint 5 éve üzemel a Snowpark, de eddig mindössze annyi káruk esett, hogy kivágták 30 méter kábelből az alumíniumot. Nagy János jutalmat ajánl a nyomra vezetőnek, azt kéri: értesítse bárki, ha valami hasonló eladó dolgot kínálnak eladásra, értesítsék a 0752 485 828-as telefonszámon.

 

 

Kimaradt?