Kanye West egymilliárd dollárt kér Mark Zuckerbergtől

Nyilvánosan kért egymilliárd dollárt ötletei megvalósítására Mark Zuckerberg Facebook-alapítótól Kanye West amerikai rapper, akinek saját bevallása szerint jelenleg 53 millió dolláros adóssága van.

A népszerű zenész, aki nemrég mutatta be legújabb, immáron kilencedik albumát és harmadik divatkollekcióját, a Twitteren jelentette be szombat éjszaka, hogy 53 millió dolláros személyes adósságot halmozott fel. Egy nappal később ugyanitt kérte üzenetben Mark Zuckerberget, valamint a Google társalapítóját, Larry Page-t, hogy anyagilag támogassák tevékenységét.

Becslések szerint Mark Zuckerbergnek 35,7 milliárd, míg Larry Page-nek 29,2 milliárd dolláros vagyona lehet.

Kanye West üzeneteiben azt írta, szüksége van külső befektetőre ahhoz, hogy folytathassa az eddig végzett munkáját, amellyel szerinte „jobbá teszi a világot". Mint fogalmazott, „elértem a lehetetlent ... visszaszereztem a rap trónját ... mindenkit megvertem a divatban".

Hozzátette azt is, hogy San Franciscó-i ismerősei - feltehetően a Larry Page-hez és Mark Zuckerberghez hasonlóan a nyugati parti városban székelő technológia vállalatok vezetőire gondolhatott - sosem segítik a „valódi művészeket".

 „Az egyik legnagyszerűbb dolog, amit valaha is tehetsz, hogy megsegítesz engem a szükségben" - fogalmazott a Facebook-alapítónak címzett egyik üzenetében.

Kanye West népszerű ruhamárkája, a Yeezy közismerten drága árakkal várja az érdeklődőket, egy első kollekciós pólóért 210, míg egy pulóverért 1360 dollárt (376 ezer forintot) kérnek. A rappernek szintén részesedése van a Jay-Z, Rihanna és Beyoncé által alapított Tidal zenei megosztó szolgáltatásban, amelyen keresztül legújabb lemeze, a The Life of Pablo is megjelent.

Vasárnap éjszaka a zenész arra kérte mintegy 19 millió követőjét a Twitteren, hogy fizessenek elő a Tidalra, a feliratkozás ára havonta 9,99 és 19,99 dollár között van. Mint fogalmazott, az így szerzett bevételt „leírt" ötleteire fordítja, amely jelentheti azt is, hogy a Netflixhez és az Amazonhoz hasonlóan saját televíziós produkció készítésén gondolkodik.

    

Kimaradt?