Több ezer embert keresett fel Korodi és Tánczos

"Az elmúlt hónapban olyan visszajelzéseket kaptam, amelyek megerősítettek abban a hitemben, hogy a mögöttem lévő négyéves munka nem volt hiábavaló" – mondta Korodi Attila parlamenti képviselő Tánczos Barna szenátorjelölttel közösen tartott csütörtöki kampányzáró sajtótájékoztatóján.

Az RMDSZ csíki jelöltjei a támogatói aláírások gyűjtésével már fél évvel ezelőtt elkezdték a kampányukat, az elmúlt harminc nap ennek a folyamatnak a zárását jelentette. Ez idő alatt több ezer emberrel találkoztak, a személyes beszélgetésekre fektették a hangsúlyt.tanczos korodi

Korodi Attila újabb mandátumért induló parlamenti képviselő a kampányidőszakot összegezve elmondta, választókerülete 33 településén olyan témában szerveztek találkozókat, amelyek közvetlenül érintik a helyi közösségeket.

"Kampánymunkánk során kiemelten foglalkoztunk a munkahelyteremtés kérdéskörével, agrárpolitikai témákkal és a fiatalok szakoktatásával is, ezekről a kérdésekről rétegtalálkozók során beszélgettünk az érdekeltekkel. Külön figyelemmel kísértük, és a székelyföldi emberekben igyekeztünk tudatosítani, hogy leadott szavazatukkal a szórványban induló jelölttársainkat, ezáltal pedig a teljes erdélyi magyarságot is támogathatják" – hangsúlyozta a képviselő.korodi

Az elkövetkezendő évek munkájának Korodi Attila szerint Székelyföld megerősítéséről kell szólnia, ott kell lenni olyan fontos témák megvitatásánál, illetve az azokról való döntések meghozatalakor, mint az alkotmánymódosítás vagy a regionalizáció. „Ezek a döntések húsz évre meghatározzák azokat a jogi eszközöket, amelyek lehetővé teszik magyarságunk megélését" – mondta Korodi Attila, aki az 1-es számú, a megye legnagyobb választókerületében indul újabb képviselő mandátumért.

Tánczos Barna szenátorjelölt a sajtótájékoztatón elmondta, azzal a meggyőződéssel zárja a kampányt, hogy a helyi emberek vasárnap felelősen döntenek, és olyan jelöltet választanak, aki nem újságból értesül a vidék problémáiról. "A kishitűek küszöbében nem hiszünk. A választóknak tudniuk kell, hogy egyetlen RMDSZ-re leadott szavazat sem vész el, jöjjön az határon innen, vagy határon túlról mindegyik az 5% elérésében segíti a szövetséget – magyarázta Tánczos Barna kiemelve azt, hogy más magyar politikai szervezetre leadott szavazat románokat támogathat.

A két jelölt megköszönte az elmúlt hónapok során kapott támogatást és a vasárnapi választásokon való részvételre biztatta a csíki embereket.

Kimaradt?