Börtönre ítélték a gyilkos kutyák tulajdonosát

Alapfokon tíz hónap börtönre ítélték azt a zilahi kutyatulajdonost, akinek harci ebei tavaly halálra marcangoltak egy férfit.

A zilahi bíróság szerint a gyanúsított nem tett meg mindent, hogy megelőzze a támadást, ezért a börtönbüntetés mellett összesen több mint 70 ezer euró kártérítés kifizetésére is kötelezte.

Cosmin Bannak az áldozat feleségének anyagi kártérítésként 8257,15 lejt, erkölcsi kárpótlásként 30 ezer eurót kell fizetnie, az áldozat fiának 20 ezer euró, az áldozat édesanyjának 10 ezer euró, valamint az áldozat lánytestvérének öt ezer eurós erkölcsi kárpótlást állapítottak meg. Ugyanakkor négyezer lejes perköltség kifizetésére is kötelezték a férfit.

Az áldozat, az 54 éves Csapó Gábor Ferenc összemarcangolt holttestét 2015 februárjában egy juhász fedezte fel egy erdő közelében. A kutyák Cosmin Ban bekerített telkén voltak, de a kerítést könnyen átugrották, és megtámadták az arra sétáló férfit. A kutyatulajdonos – akitől az állatokat elkobozta a bíróság – tíz napon belül fellebbezhet a döntés ellen.

Kapcsolódók

Kimaradt?