Marosvásárhelyen a fedett korcsolyapálya befejezéséért gyűjtik az aláírásokat

Online aláírásgyűjtésbe kezdett Marosvásárhelyen Csata Éva, két jégkorongozó gyerek édesanyja, aki megelégelte, hogy a városban már tizenegy éve készül a fedett korcsolyapálya.

Már több, mint hatszázan írták alá négy nap alatt az online petíciót, amellyel a kezdeményező a sportminisztériumhoz szeretne fordulni, felhívva a figyelmet arra, hogy Marosvásárhelyen a gyerekek mindössze három hónapig jégkorongozhatnak jeges pályán. Csata Éva a Maszolnak beszámolt arról is, hogy az aláírások, ahogy gyűlnek ötszázasával küldi a mindenkori sportminisztériumnak, hogy rálátásuk legyen az ügy fontosságára.

A városi ligetben éppen 11 éve készül a fedett korcsolyapálya, minden évben ígéret születik rá, hogy befejezik, de ez még nem történt meg – mutatott rá a marosvásárhelyi édesanya, aki két gyerekét rendszeresen elkíséri a jelenleg még működő szabadtéri korcsolyapályára az edzésekre. „Amíg máshol évente kilenc hónapot edzenek a gyerekek jégen, a mieinknek ez csak három hónapig adatik meg” – fogalmazott Csata Éva.

A fedett korcsolyapálya befejezésének érdekében szerda délután négy órakor egy találkozóra is sor kerül a helyszínen, ahol néhány jégkorong-játékos fog beszélni az újságíróknak az áldatlan állapotokról, illetve arról, hogy miért lenne fontos befejezni és használatba átadni már egyszer a pályát. Az online petíció kezdeményezői, Csata Éva és az őt támogató hokicsapat áprilisban egy tömegrendezvényt szeretne szervezni a Ligetben az épület előtt, amelynek célja a tájékoztatás és a figyelem felkeltése lenne.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban Csata Éva érdeklődésünkre elmondta: a vártnál többen reagáltak a felhívására, nem csupán marosvásárhelyiek, de más városban, illetve más országban élők is az ügy mellé álltak. A 80-90 százalékban elkészült, eredetileg multifunkcionálisra tervezett épület, sportpálya többnyire olyan rendezvényeknek ad helyet, mint a kutyakiállítás, vagy a veterán autók parádéja.

 

Kimaradt?