Két autó zuhant szakadékba Hargita megyében: egy nő meghalt, heten megsebesültek

Két autó is szakadékba zuhant a hét végén Hargita megyében. Egy személy meghalt, és összesen heten sebesültek meg a két balesetben – számolt be hétfőn a rendőrség.

Szakadékba zuhant szombat este egy személygépkocsi a Hargita megyei Gyímesfelsőlok és Csíkszépvíz között. A járművet egy 44 éves csíkcsicsói férfi vezette, aki túl nagy sebességgel hajtott egy veszélyes kanyarban, és lesodródott az úttestről.

Az autó ötven métert csúszott lefele a szakadékban, egy kiálló szikla állította meg. A balesetet nem élte túl a járműben utazó 41 éves nő, súlyosan megsebesült egy 40 éves férfi, könnyebben egy 37 éves nő és egy 37 éves férfi, illetve a sofőr. Az autó vezetőjének vérében nem mutattak ki alkoholt. Gondatlanságból elkövetett emberölésért és súlyos testi sértésért indult vizsgálat ellene.

Egy nappal később, vasárnap este Újtusnádnál zuhant szakadékba egy autó. A járművet egy 33 éves galaci férfi vezette. A balesetet szintén a túlzott sebesség okozta: az autó megcsúszott, és lesodródott az úttestről. A szerencsétlenségben a sofőr könnyebben, két utastársa, egy 39 és egy 40 éves férfi súlyosan megsérült. Az autó vezetője nem fogyasztott alkoholt, gondatlanságból elkövetett testi sértésért indult vizsgálat ellen.

Kimaradt?