banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Félkilós aranyrudat talált a tóban, és megtarthatta magának

Megtarthatja a megtaláló azt a félkilós aranyrudat, amelyre tavaly bukkant egy alpesi tóban Németországban, mert a hatóságok fél év alatt sem voltak képesek felkutatni a jogos tulajdonosát.

Egy 16 éves schleswig-holsteini lány tavaly augusztusban Bajorország délkeleti csücskében, a Königssee mellett vakációzott, amikor a parttól nem messze, a tó fenekén mintegy két méteres mélységben felfigyelt egy csillogó tárgyra.

Felszínre hozta és becsületes megtalálóként átadta a kincset a hatóságoknak, amelyek mindmáig képtelenek voltak kideríteni, miként került az aranyrúd a Berchtesgadenhez közeli tóba. Bár a tartományi bűnügyi rendőrségnek sikerült helyreállítania az aranytömbön található, erősen megrongálódott azonosítószámot, ez sem vezetett eredményre.

A berchtesgadeni rendőrség azt közölte, hogy mivel a megtalálás óta eltelt hat hónap - vagyis lejárt az ilyen esetekre előírt határidő -, a tinédzser megtarthatja a legalább 15 ezer eurót érő aranyrudat. A megtaláló nevét nem hozták nyilvánosságra Németországban.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?