Meghekkelték a székelyek a trikolóros keblű román modellt

Válaszul Raluca Podea december elsején Sepsiszentgyörgy bejáratánál készített képsorozatára, Toró Attila helyi fotós „újracsomagolta a kéretlen csomagot”: a székely zászló színeire cserélte a román piros-sárga-kéket.

raluca fekvo

A Facebook-on már több mint ötvenen osztották meg annak a fotónak az átszínezett változatát, amelyet a bukaresti modell azzal a szándékkal készíttetett a szentgyörgyi helységnévtáblánál, hogy visszavágjon a „szélsőséges magyaroknak”, és emlékeztesse a székelyeket, hogy ők is Romániában élnek - amint azt korábban megírtuk a wowbiz.ro alapján.

„Raluca treiculori-al jött. De mivel a székely vendégszeretet határtalan, ajándékoztunk neki egy székely zászlót. Kéretlen csomagként érkezett, újracsomagoltuk, s visszaküldtük. Ilyen a székely jóindulat!” - magyarázza ténykedését a Facebook-on Toró Attila.

A hozzászólók között akad, aki gusztustalannak tartja a képet, mert úgy véli, hogy az eleve visszataszító fotó, amellyel a modell lejáratta saját nemzetét, most a székely népet járatja le, így átfestve.

raluca szekely

A legtöbben azonban élvezték a tréfát, hiszen eredetileg sem tudták komolyan venni a buzgó hazaszeretetből 400 km-t utazó, háromszínű keblekkel pózoló modellt.

Néhányan azt tették még szóvá, hogy „lehetett volna csinálni valamit az ajkával is”, az esztétikai élményre panaszkodva feltették a kérdést: „Az arcát nem lehet letakarni? Mert olyan csúf, hogy a székely zászló sem segít rajta”. Egyesek azon gondolkodtak el, hogy vajon hányan hiányolták őt a bukaresti szórakozóhelyekről.

Kevesen, de akadtak olyanok is, akik nem ismerték az előzményeket, és nagyon furcsállották a fotót, nem is nagyon tudták, hogyan reagáljanak rá.

 

Kimaradt?