Szántó László maradt a csíkkozmási RMDSZ elnöke

Ismét bizalmat szavazott Szántó Lászlónak az RMDSZ Csíki Területi Szervezete. A Csíkkozmáson tartott tisztújító ülésen Szántó Lászlót újabb mandátumot kapott a csíkkozmási RMDSZ élén. A községvezetés is elismerést kapott, lévén a legtöbb európai támogatást lehívó helység a térségben.

A tisztújító ülésen Szántó László újraválasztott elnök megköszönte a csapatnak az eddigi munkát és a bizalmat. Ismertette a 2016 jelöltállítás ütemtervét az önkormányzati választásokra, majd elmondta, hogy az elkövetkező időszakban a testület fő célja a csapat- és közösségépítés.

A találkozón részt vett Borboly Csaba területi elnök, Becze István ügyvezető elnök és Dajka Tünde megyei tanácsos. Az elöljárók gratuláltak a helyi szervezet testületének, kiemelve Bodó Dávid polgármester tevékenységét, akinek vezetésével a község Csík térség egyik leggyorsabban fejlődő községévé vált. Csíkkozmásnak sikerült ugyanis a legtöbb EU-s pénzalapot lehívnia az elmúlt időszakban.

Az ülés végén a résztvevők a község jelenlegi problémáiról és további tennivalókról beszéltek. Megvizsgálták többek közt a területi küldöttgyűlésen elfogadott, családügyi-családösztönző szolgálat létrehozásának lehetőségeit, illetve annak helyi megvalósíthatóságát. Továbbá a község turisztikai fejlesztésének lehetőségeiről is egyeztettek.

Kimaradt?