Rendkívül súlyos autóbuszbaleset Ploiești-nél: öten meghaltak, sok a sebesült

Autóbusz ütközött teherautóval péntek reggel Ploiești körgyűrűjén. A rendkívül súlyos balesetben öten meghaltak és huszonhatan megsebesültek. A halottak száma még nőhet, mert több sérült állapota válságos.

Az Agerpres beszámolója szerint a kamion kis sebességgel haladt az úttesten, az autóbusz hátulról belerohant. A baleset helyszínére összesen 22 mentőautó és SMURD-egység szállt ki. A környékbeli kórházakat riadóztatták. 

A Prahova megyei készenléti felügyelőség szóvivője, Raluca Vasiloae elmondta, hét utas szorult az autóbusz roncsai közé. Reggel fél nyolcig öt személyt sikerült kiszabadítani, a többiek kimenekítése még zajlik. Eddig huszonkét sérültet szállítottak a a ploiești-i sürgősségi kórházba. A buszon negyven személy utazott.

A Prahova megyei rendőrség szóvivője, Marian Popescu tájékoztatása szerint a Mănești és Ploiești közötti menetrendszerű autóbuszjárat ütközött reggel negyed hétkor egy homokot szállító teherautóval. Az eddigi információk szerint a balesetet a busz sofőrje okozta. A rendőrség azt sem zárja ki, hogy elaludt a kormánynál, mert az úttesten nincsenek féknyomok.

 

Kimaradt?