Hivatalos: megvan a sertésinfluenza első áldozata Romániában

Sertésinfluenzában halt meg egy férfi Bukarestben, ő a fertőzés első áldozata Romániában - jelentette be a HotNews a Mediafaxra hivatkozva. A hírügynökség tájékoztatása szerint az Országos Epidemiológiai Központ (CNSCBT) közölte: az áldozat 38 éves volt, és nem kapott védőoltást influenza ellen.

A központ január utolsó hetében 17 súlyos akut légúti fertőzéses esetet jegyzett, hárommal többet, mint az azt megelőző héten. Január 31-ig 563 105 veszélyeztetett személy kapott influenza ellen védőoltást, a vakcinákat a minisztérium biztosította.

83 ember halt meg Ukrajnában

A Romániával szomszédos Ukrajnában országos influenzajárvány van. A múlt év októbere óta 2,6 millió influenzás beteget regisztráltak a szomszédban - tájékoztat az origo.hu. A fertőzés miatt elhunytak közül 83 ember haláláért bizonyítottan a hat éve sertésinfluenza néven ismertté vált H1N1 vírustörzs a felelős – közölte Olekszandr Kvitasvili, ukrán egészségügyi miniszter.

Az áldozatok mind valamelyik rizikócsoporthoz tartoztak: gyerekek, terhes nők, cukorbetegek, asztmások, idős emberek, egészségügyi dolgozók, valamint szolgáltatóiparban dolgozók. 

FRISSÍTÉS: Tévesen tájékoztatott a Mediafax arról, hogy a bukaresti férfi sertésinfluenzában halt meg, az Országos Epidemiológiai Központ közleménye szerint szezonális influenzavírus okozta a beteg halálát. 

Kapcsolódók

Kimaradt?