Folytatja munkáját a parlament fenntartható fejlődési albizottsága

Kedden tartotta idei első ülését a fenntartható fejlődési albizottság, amelyen a következő félév prioritásait, projektjeit vázolták fel az albizottság tagjai.

Borbély László, az albizottság elnöke elmondta, legfontosabb célkitűzésük az, hogy feltérképezzék, az albizottság tagjai milyen törvénykezdeményezésekkel segíthetik elő az Országos Fenntartható Fejlődési Stratégia hatékony és gyors gyakorlatba ültetését. „Egyfajta felvilágosító és oktató jellegű kampányt kell beindítani, amely az óvodás gyermekektől a politikusokig az egész társadalmat megszólítja, és a környezettudatos életmód, a fenntartható termelés és fogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet” – hangsúlyozta Borbély. Elmondta, ezen folyamatnak a részeként a jövő hét során külön szemináriumot szerveznek a fenntartható termelés és fogyasztás környezeti hatásairól, két hét múlva pedig a Román Akadémia tagjaival egyeztetnek e témában.

„Emellett a gazdasági és a környezetvédelmi szakminisztériumokkal is egyeztetni fogunk, előbbivel Románia energia-, illetve újrahasznosítható energiastratégiájáról, utóbbitól pedig egy jelentést fogunk kérni arról, hogy jelenleg milyen stádiumban van az ország Fenntartható Fejlődési Stratégiája” – tette hozzá az albizottság elnöke.

Kimaradt?