Tavaszias meleg lesz Székelyföldön is ezen a héten

Akár 18 fokot is mutathatnak a hőmérők ezen a héten Romániában a meteorológusok előrejelzése szerint. Székelyföldön is meleg lesz. Hétvégétől tér vissza egy kis időre a tél.

Kimondottan tavaszias lesz az idő az ország egyes régióiban a hét első felében – jósolják a meteorológusok. Az erőteljes felmelegedés kedden kezdődik. A nap folyamán Székelyföldön és az Duna árterületén 17-18 fokra is felkúszhat a hőmérők higanyszála.

Szerdán marad az enyhe, tavaszias idő. Az ország nyugati és központi régióiban hűvösebb lesz, nap közben maximum 7-8 fokos hőmérsékletekkel, ám a déli megyékben 18-19 fok is lehet. Ugyanakkor az észak-nyugati megyékben felhősödés várható, a borús idő fokozatosan kiterjed az egész országra, és jelentősebb mennyiségű csapadékhullás várható.

Csütörtök hajnalra ismét fagypont alá csökken a hőmérséklet Románia nagy részében, így Máramarosban, Erdélyben és Moldova északi részében az eső havasesővé, havazássá alakulhat át. Nap közben is hideg lesz: Székelyföldön legtöbb 1 fokot, Olténiában 10 fokot mutatnak majd a hőmérők.

A kéthetes előrejelzés szerint a hét végi télies időjárás után ismét felmelegedés várható. Az enyhe idő kitart a következő hét végéig.

Kapcsolódók

Kimaradt?