Gyergyószentmiklóson is vizsgálódott a DNA

A Székelyudvarhelyen tartott házkutatással egy időben Gyergyószentmiklóson is vizsgálódott hétfőn a korrupcióellenes ügyészség.

A Székelyhon beszámolója szerint a Gyergyó Tv székhelyén jártak, a televíziót működtető cég és a gyergyószentmiklósi önkormányzat közötti korábbi együttműködés aktáit keresték. Ketesdi Imre, a televíziót működtető Media Center Kft. ügyvezetője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azt a feltételezést, miszerint Mezei János felfüggesztett polgármesterrel lenne kapcsolatos a nyomozás.

Madaras Szidónia, a gyergyószentmiklósi városháza szóvivője közölte, ugyanezeket az aktákat a polgármesteri hivatalban is vizsgálták már pénzügyi ellenőrök, de nem most, hanem évekkel ezelőtt, és nem találtak benne kivetnivalót.

A DNA hétfőn a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján tartott hétfőn házkutatást Székelyudvarhelyen. A MÜTF ügyvédje, Fóri Endre a Maszolnak elmondta, hogy minden jel szerint Mezei Jánost terhelő bizonyítékokat kerestek. Az ügyészeket a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal és MÜTF Egyesület közötti 2009-es szerződések érdekelték.

Kapcsolódók

Kimaradt?