BEC: elutasítja az EMNP vádjait Péter Zsuzsanna

„Ez az ügy nem arról szól, hogyan viszonyul az RMDSZ az autonómiához. A törvény betartása mellett szavaztam” – jelentette ki a maszol.ro-nak Péter Zsuzsanna, a Központi Választási Iroda (BEC) RMDSZ-es tagja, akit a Szászfenes határában elhelyezett EMNP-óriásplakátról szóló BEC-döntésről kérdeztünk.

Amint arról hírt adtunk, a választási iroda keddi ülésén megállapította: Szászfenes polgármestere jogosan távolíttatta el  a néppárt "Föderális Romániát, Európai Erdélyt! Autonómiát!" feliratú román nyelvű óriásplakátját. A döntést Szász Péter, az EMNP szenátorjelöltje úgy kommentálta: sajnálatos, hogy az RMDSZ képviselője is igennel szavazott az ülésen, noha az RMDSZ is az autonómia jelszavával próbálja meggyőzni a választókat.bec

Péter Zsuzsanna megerősítette, hogy igennel szavazott az óvás elbírásakor, ám hozzátette, nem is tehetett másként. „A tábla elhelyezésére nem volt engedély a terület tulajdonosától, jelen esetben az országos autópálya társaságtól. Az EMNP autonómiáról beszél, közben az engedély hiányáról megfeledkezik” – szögezte le, hozzátéve, döntésük megtekinthető a BEC honlapján.

Az RMDSZ-es jogász elmondta: a BEC szerdai ülésén szóvá fogja tenni, hogy EMNP-s kollégája a szabályzatot megszegve kiszivárogtatta, miként szavaztak a választási iroda tagjai az óriásplakát ügyében. „A döntéseinket természetesen nyilvánosságra hozzuk, a szavazás azonban szigorúan titkos. Ezért akár be is perelhetem a kollégát” – jelentette ki.

Az EMNP-t egy Mihai Petre nevű ügyvéd képviseli a BEC-ben, aki egy szót sem tud magyarul. „Nem az a gond, hogy nem tud magyarul, hanem az, hogy a választási törvénnyel sincs tisztában. Ez bebizonyosodott, amikor az EMNP kampányklipjének letiltása került napirendre” – mondta a maszol.ro-nak Péter Zsuzsanna.

Kimaradt?