Háromszék: átadták a mentők korszerűsített székházait

Háromszéken kedden átadták a mentőállomások korszerűsített székházait. A munkálatok finanszírozására 35 év után sikerült kormánytámogatást szerezni, mutatott rá Tamás Sándor.

A Kovászna megyei önkormányzat elnöke a sepsiszentgyörgyi mentőállomás felújított székhelyén tartott ünnepségen elmondta, hogy az elmúlt két évben összesen 1,5 millió lejt költöttek kormányalapokból a négy háromszéki város mentőállomásainak fejlesztésére. Sepsiszentgyörgyön 338 ezer lejből kicserélték a nyílászárókat, új csatorna és fűtésrendszereket szereltek fel a készenléti helységekbe és garázsokba, felújították az épület belsejét.20121204 Kovacs-Zsolt mentoszolgalat-felujitasa

Baróton 1 millió lejből multifunkcionális mentőállomást építettek, Kézdivásárhelyen 130 ezer lejt, Kovásznán 50 ezer lejt és Bodzafordulón 22 ezer lejt költöttek a korszerűsítésre. Emellett az elmúlt időszakban 19 új mentő- és SMURD-autókkal látták el a háromszéki készenléti szolgálatokat.

Török Zsuzsanna, a Kovászna megyei mentőszolgálat igazgatója rámutatott, hogy a 35 évig elhanyagolt mentőállomásokon sikerült korszerű körülményeket teremteni, de van még tennivaló, hiszen Sepsiszentgyörgyön külön helységet kellene kialakítani a mentőautók és hordágyak tisztítására.20121204 Kovacs-Zsolt mentoszolgalat-felujitas---Torok-Zsuzsanna--Tamas-Sandor

Tamás Sándoraz ünnepségen arra kérte a mentőszolgálat dolgozóit, hogy kérjék segítségét az olyan esetekben, mint ami a múlt héten történt Sepsiszentgyörgyön, amikor egy rendőrautó ütközött egy szolgálatban lévő mentőautóval. „Nincs az rendben, hogy a mentősofőrt hibáztassák olyan esetben, amikor bekapcsolt fény és hangjelzéssel közlekedett, és beteget szállított", mondta Tamás Sándor.

Kimaradt?