Sepsiszentgyörgy: trikolóros keblekkel a magyar szélsőségesek ellen

Hol máshol fejezhette volna ki leghatásosabban hazaszeretetét december elsején Raluca Podea románságára büszke modell, mint Sepsiszentgyörgy bejáratánál, trikolórral és nemzetiszínű keblekkel pózolva, mérhetelenül feháborodva a magyarok szélsőségességén.

raluca kint

Hétfőn tette közzé a wowbiz.ro azt a provokatív fotósorozatot, amely – a portál leírása szerint – az oly szépen hangzó Sfântu Gheorghe helyett a magyarok által holmi kiejthetetlen csúfnévre keresztelt Kovászna megyei fővárosban készült, a tábla előtt, ahol magyarul és székely rovásírással is szerepel a helység neve.

raluca fekvo

Raluca Podea azért fotóztatta le magát éppen itt román zászlóval és háromszínűre festett keblekkel, hogy demonstrálja: Szentgyörgy is Romániában van. Akkor telt be nála a pohár, mikor Csibi Barna, a Székely Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület alelnöke Baba Novacot, Mihai Viteazu vezérét „közönséges rablónak” nevezte, Avram Iancut pedig gyilkosnak.

„Nem hiszem, hogy jogos lenne kigúnyolni a románok történelmének ilyen fontos személyiségeit, akkor sem, ha egyeseknek más véleményük van róluk” – vélte, és nyomatékosítva véleményét, december elsején már reggel hatkor felkelt, elénekelte a román himnuszt, és Bukarestből egyenesen Szentgyörgyre utazott megünnepelni Erdély Romániához csatolását.

raluca kocka

„Azért álltam modellt Szentgyörgyön, mert nacionalista vagyok” – ismerte be. „Elegem van a szélsőséges magyarok támadásaiból, hogy mindig akarnak valamit tőlünk, románoktól. Büszke vagyok a románságomra. Nincs bennem szégyenérzet a fotózkodás miatt, én így fejeztem ki a hazaszeretetemet. Nincs semmi bajom a magyarokkal. De büszke vagyok a zászlónkra, a himnuszunkra és a nemzeti értékeinkre” – jelentette ki Raluca Podea. 

A fővárosi modell úgy érzi, megérte 400 km-t utaznia oda-vissza, hisz a város román kisebbségének, a mintegy 15 ezer románnak mindez sokat jelentett, a wowbiz.ro szerint többen elismerték, hogy most nézték meg először figyelmesebben a helysgénévtáblát, néhány perc néma csönddel adózva.

 

Kimaradt?